Äta

Veckans lunchmeny

 V.16

Veckans NjutLunch

Mån-Sön 11.30 - 14.30

Måndag

Från bonden: Långbakad brisket med rökig rödvinsås, potatispuré med rostad jordärtskocka, rostade grönsaker 

Från havet: Dagens fångst med örtmixad vitvinsås, smörkokt majrova,  färskpotatis och pepparrotsräkor.

Från trädgården: Bakad hel rotselleri med potatispuré, Belugalinser, rostade blastmorötter, rökig majonäs, sallad på päron och nötter, balsamicosmör, riven parmesan

Vi serverar också: Husets köttbullar med gräddsås, potatispuré, rårörda lingon och pressgurka samt

Lyxells Sydfranska fisksoppa med räkor, rouille och krutong.

Alla rätter kan även fås som Take Away 

Tisdag

Från bonden: Italiensk lammfärsbiff , mustig tomatsås, örtrostad färskpotatis med squash och aubergine, vitlöksmajonäs, ruccola och parmesan

Från havet: Dagens fångst med brynt currysmör, apelsinbräserade morötter, grönärtskross, färskpotatis med bladspenat

Från trädgården: Bakad hel rotselleri med potatispuré, Belugalinser, rostade blastmorötter, rökig majonäs, sallad på päron och nötter, balsamicosmör, riven parmesan

Vi serverar också: Husets köttbullar med gräddsås, potatispuré, rårörda lingon och pressgurka samt

Lyxells Sydfranska fisksoppa med räkor, rouille och krutong.

Alla rätter kan även fås som Take Away 

Onsdag  

Från bonden: Fransk lantkorv med rosmarinrödvinsås, potatispuré, dragonmajonäs, cornichons och rostad lök

Från havet: Dagens fångst med skaldjursås, färskpotatis, blomkålscrüdité och räkor

Från trädgården: Bakad hel rotselleri med potatispuré, Belugalinser, rostade blastmorötter, rökig majonäs, sallad på päron och nötter, balsamicosmör, riven parmesan

Vi serverar också: Husets köttbullar med gräddsås, potatispuré, rårörda lingon och pressgurka samt

Lyxells Sydfranska fisksoppa med räkor, rouille och krutong.

Alla rätter kan även fås som Take Away.

Torsdag

Från bonden: Limerostat kycklingbröst från Marieströms gård, med röd currysås, cashewnötter, basmatiris rostad kål

Från havet: Dagens fångst med vitvinsås, ceasarsallad med räkor, färskpotatis med basilika och tomater

Från trädgården: Bakad hel rotselleri med potatispuré, Belugalinser, rostade blastmorötter, rökig majonäs, sallad på päron och nötter, balsamicosmör, riven parmesan

Vi serverar också: Husets köttbullar med gräddsås, potatispuré, rårörda lingon och pressgurka samt

Lyxells Sydfranska fisksoppa med räkor, rouille och krutong.

Alla rätter kan även fås som Take Away.

Fredag

Från bonden: Rostad fläsksida med äpple och pepparglace, rödvinsås, potatispuré, linser, persiljemajonäs samt vinägerrostad palsternacka

Från havet: Dagens fångst med vit sparrissås, sallad med grön sparris och röd spetskål, krossad potatis med citron

Från trädgården: Bakad hel rotselleri med potatispuré, Belugalinser, rostade blastmorötter, rökig majonäs, sallad på päron och nötter, balsamicosmör, riven parmesan

Vi serverar också: Husets köttbullar med gräddsås, potatispuré, rårörda lingon och pressgurka samt

Lyxells Sydfranska fisksoppa med räkor, rouille och krutong.

Alla rätter kan även fås som Take Away 

Lördag & Söndag

Fika hela dagen 9-16

Köket öppet 11:30-15

Helgmeny

 Från Bonden: Vi återkommer

Från Havet: Vi återkommer

Från trädgården: Vi återkommer

Vi serverar alltid än så länge : 

Husets köttbullar med gräddsås, potatispuré, rårörda lingon och pressgurka

samt

Lyxells Sydfranska fisksoppa med räkor, rouille och krutong.

Alla rätter kan även fås som Take Away.

 

Veckans HelgLåda 

Vi tar en paus med helglådorna men man kan givetvis beställa från menyn och vi kan alltid erbjuda en förrätt och Sannas goda dessert därtill

 Vi ses!

0300-404010 eller 0708-147176

Välkomna

Önskar Ingrid och Ingemar Lyxell med personal

Boka bord på telefon
0300 40 40 10