Hej och välkommen till en ny säsong med Valldas damer!

Vi startar säsongen med en scramble tävling lördagen den 27 april. Alla Valldas damer kan vara med, både mer erfarna och helt nybörjare på golf. Vi lottas i lag med tre damer i varje och hjälps åt.

Efter avslutat spel har vi prisutdelning i restaurangen och de som vill äter vi lunch. Information om säsongen.
Även i år är torsdagarna dagen då vi spelar Damgolfen.
Prisutdelning för säsongstävlingarna kommer att ske vid en gemensam middag och prisutdelning med herrarna på Vallda under hösten.
Ny dam tävling för i år är Blue Challenge Cup, en par tävling från blå tee som spelas över hela säsongen. Se mer information på hemsidan.

I år har vi ju en del nya golfregler och därför anordnas två regelträffar för damerna.
11 april och 24 april 18.00-ca 20.00 i klubbhuset.

Anmälan till kansliet och först till kvarn gäller.

Ladies Invitation är den 14 juni. Bjud in en väninna anmäl er via kansliet och spela i par om fina priser.

Är du intresserad av att spela seriespel så har Vallda i år anmält två lag, ett till D22 och ett till D50. Du som är intresserad av att delta kontakta kansliet, Bibi eller Anette. Vi behöver bli fler !

Anette Johansson
0708-930222 anette.kullsvik@telia.com

När säsongen drar igång kan du enkelt få tag på en spelpartner genom att gå med i facebook gruppen Golfdamer i Vallda som endast är för Golfdamer i Vallda GCC. Gruppen kan även vara ett sätt att hitta träningspartner och varför inte hitta spelpartner andra dagar än torsdagarna?

Vallda har fått en begäran om funktionärer till Scandinavian Invitation 22-25 augusti 2019 på Hills Golfklubb.  Du kan nu anmäla dig som Vallda-funktionär. Återkom till Bengt Ericsson (bengte01@hotmail.com) om du är intresserad att vara med. Vi vet inte ännu hur många som behövs, men först till kvarn gäller. De flesta som var med förra året på Nordea Master har redan anmält sitt intresse. När Bengt har mer information så återkommer han till de som anmält sig. I år är det Europeantour som står som arrangörer. För spelarna av spelarna. Mer info här www.scandinavianinvitation.se

Nedan följer säsongens dam program som det ser ut just nu men gå in på hemsidan som blir uppdaterad inom kort, och se vad som händer på klubben och läs resultat. Där hittar du även övriga tävlingar på klubben och inte minst klubbmästerskapet. I år blir det en KM seniorklass även för damerna.

Nu ser vi fram till att banan kan öppnas och vi får komma igång med årets golfspel.

Svinga lugnt:)

Bibi

Tävlingsprogram Vallda damer 2019

Lördag den 27 april Damernas Kick Off Tävling
Första start ca 8.30
Öppen för medlemmar.
Lottad 3 manna scramble.
Anmälan görs i GIT sista anmälningsdag tisdag 24 april.

Ladies invitation fredag 14 juni
Bjud in en väninna från annan golfklubb och spela bästboll tillsammans. Startavgift 600:- för bägge inklusive lunch. Startavgiften kan hållas nere med hjälp av Lyxells och våra prissponsorer.

Anmälan till kansliet med golf-id för gästen. Exakt tävlingshandikapp krävs för att få ta del av prisbordet.
Efter spelet serveras lunch i restaurangen och prisutdelning.

Damernas Finaltävling söndag 14 september
Anmälan i GIT.
Endast för medlemmar.
Lottad singeltävling inklusive lunch och prisutdelning.
Första start ca 8.30.
 
Damernas Running Eclectic – hela säsongen
Running Eclectic 18 hål spelas torsdagar 2/5-5/9. Deltagaravgift 40:- gäller hela säsongen och erläggs före första start. Scorekortet markeras med ett inringat E varje speldag. Du måste spela damgolfen för att delta i Running Eclectic.

Man kan starta deltagande i Running Eclectic när som helst under hela säsongen. Tänk på att de sista veckorna endast blir 9 hålsrundor.
Resultat kommer att kunna följas på hemsidan under damer.

Damernas Torsdagsgolf – slaggolf
Deltagare skall vara 18 år.
Spelas på valfri tid torsdagar 2/5-5/9. När kvällarna blir mörkare 9/8-5/9 spelas endast 9 hål. Tävlingsanmälan görs i GIT före start och du måste boka starttid separat på sedvanligt sätt.
Det finns reserverad damtid 16.30-17.25 som måste bokas senast 2 dagar före. Önskar man spelpartner kontakta kansliet som kan hjälpa till och se vilka damer som är inbokade under dagen. Deltar man i damernas torsdagsgolf hjälps vi åt att ta hand om varandra och dela upp oss så att alla som vill vara med får någon att spela med. Facebook gruppen kan också vara ett bra sätt att hitta spelpartner och dela upp oss.
Vi spelar slaggolf alla torsdagar.
Markör är en annan dam som deltar i tävlingen. Gäster är välkomna och ordinarie greenfee samt tävlingsavgift gäller.
Tävlingsavgift 40:-  erläggs före start till kansliet eller i kuvert i brevinkastet.  Min 4 deltagare för att det ska vara tävling med prisbord.
Avståndsmätare får användas enligt lokal regel.
Scorekort lämnas i receptionen efter avslutat spel eller i brevinkastet.
Priser: 2 priser vid min 4 deltagare, 3 priser vid 6-8 deltagare, 4 priser vid 9-12 deltagare, 5 priser vid 13-16 deltagare.
Priser i form av presentkort hos Lyxells och är klara söndag veckan efter.
Presentkortet  hämtas i kansliet som du tar med till restaurangen och där laddar de ditt Lyxellskort. Har du inget kort hos Lyxells så får du ett. Var noga med att komma ihåg ditt kortnummer.

Årets Damgolfare

Poäng delas ut vid torsdagstävlingarna. 4P till segraren, 3P till 2an och övriga deltagare får 2P.
Den som samlat flest poäng blir Årets Damgolfare.

Blue Challenge Cup

Partävling som spelas som Scramble över säsongen. Deltagande kan startas när som helst under säsongen och max 8 resultat får lämnas in och de sex bästa räknas. Övriga förutsättningar finns på hemsidan.

Matchspel

Vallda Par Cup, bästboll 3/4 reducerat hcp. Damer, blå tee, och herrar, silver tee. Ej junior under 18 år. Damer och herrar 70+ kan välja att spela från röd tee.