Kungsbacka junior tour 2019

En juniortour för juniorerna i Kungsbackas 6 golfklubbar. Vi ställer upp med ett lag per klubb. Spelformerna varierar mellan 2 manna scramble, greensome och bästboll . Varje lag väljer sina spelare, men försöker att variera så fler ungdomar får vara med samt försöker att uppmuntra både tjejer och killar att delta.

Syfte

Vi vill få våra juniorer att spela mer golf. Vi vill att våra juniorer upplever att det är kul att tävla tillsammans. Huvudsyftet är att det ska vara kul.

Klasser

Vi spelar i två klasser där vi försöker hålla oss till de olika klasserna A hcp 19,9-6,9 och B hcp 36-20.

Starter

Förväntas att arrangerande klubb ordnar kanonstart.

Ålder

Tävlingen vänder sig till juniorer 17 år eller yngre.

Dispans

Det är arrangerande klubb som godkänner en dispans men vi är givmilda.

  • Skulle ett lag efter mycket letande inte få ihop spelare i rätt hcp-klass ges dispans. (Skulle det vara en spelare i klass A som behöver vara med men har lägre än 6,9 i hcp får den i scramble spela på scratch.)
  • Även dispans för ålder kan ske.
  • Det går att låna spelare ifrån varandra.

Poängräkning

Vi använder oss av en poängskala 12-1 i klasserna i greensome och bästboll. Alla poängen ifrån varje omgång slås ihop och blir ställningen. Det lag som fick flest poäng vinner delomgången. Alla lag tar med sig sina poäng till nästa omgång. Alla omgångar är lika poängmässigt viktiga.

Coacher

Varje lag har två coacher varje omgång. Coacherna har en Tag runt halsen. Coacherna är till för alla spelare. En coach stöttar och skyndar på spelet. En coach får gå med på fairway och prata med alla spelare. Coachen är ingen caddie men får i syfte att snabba på spelet krattabunker, dra bagar runt green mm. Coacherna är inte med på green och tar inga beslut för spelarna (väljer klubba mm). En coach hjälper alla spelare med regler och golfvett.

 

Priser

Lag ett och två varje omgång får en pokal per deltagare, 16 pokaler per omgång. Vi har ett vandringspris som totalsegrarna får ha på sin klubb till nästa år. Vallda fixar detta 2019.

 

Spelupplägg 2019
Omgång 1 Vallda 05 MAJ 2 manna Scramble
Omgång 2 Särö 02 JUN Bästboll
Omgång 3 Gräppås 16 JUN Greensome
Omgång 4 Forsgården 10 AUG Bästboll
Omgång 5 Sjögärde 18 AUG? Greensome
Omgång 6 Kungsbacka 01 SEP ? 2 manna Scramble

 

Föräldrar och annan publik

Dessa går inte med spelarna utan håller sig på avstånd. De får gärna agera forecaddies och hjälper då alla spelare i bollen.

Reflektion, utvärdering och planering

Årets totalsegrare kallar till coach möte i januari. Här stämmer vi av inför årets tävling och anpassar upplägget efter reflektionen och årets coacher.

Vilken bana vi avslutar med går runt mellan alla klubbar.