Padeltennis/Tennis

Padeltennis

Padeltennisen är ett samarbetsprojekt med Johan Edfors och intäkterna går till Valldas juniorverksamhet.

Bokning sker via

Länk till bokning

MATCHi

Välj sport (Padel) skriv in Vallda och välj Vallda Golf& Country Club

Priser
Hyra av bana 300 kr/timme, halva priset för medlemmar.
Aktieägare i Vallda G&CC betalar ingen planhyra.
Hyra av racket 50 kr/timme.
Bollar finns att köpa i kansliet.

Observera: Vid avbokning senare än 6 timmar innan
dras hela beloppet:

Bokning sker via kansliet för våra medlemmar och aktieägare.
Telefon: 0300-40 40 00

Kortfattade regler
Dessa korta regler är utformade för att ge grundläggande förståelse för spelet. Fullständiga regler som täcker poängräkning, spelets gång, serve, bana, boll och racket redogörs mer i detalj finns under respektive flik:

serven
mottagare och retur
poängräkning
spelets gång
planen
bollen
racket

Serven
Alla servar slås underarms på eller under midjehöjd. Den första serven sker från höger och sedan växlar man mellan höger och vänster sida. Servaren måste studsa bollen bakom servelinjen mellan mittlinjen och sidoväggen. Bollen skall slås över nät och träffa serverutan på diagonalt motsatt sida, bollen måste studsa inuti eller på raden som begränsar serverutan Bollen kan fortsätta att slå i väggen men om den efter studs i mottagarens serveruta, bollen träffar stängslet, då är det servefel.
Mottagaren kan välja att slå bollen före eller efter det träffar väggen. När bollen har landat i rätt serveruta och bollen har returnerats korrekt, så är hela den 10m x 10m spelar ytan på båda sidor av nätet, i spel.
Om den första eller andra serven bollen träffar nätet och sedan landar motståndaren serveruta, så skall serven tas om.

Poängräkning
Padel poängräkning är densamma som används för tennis, dvs 15, 30, 40 och game, med lika vid två på 40-40. Ett lag behöver vinna två poäng efter varandra direkt efter lika eller 40  lika för att vinna ett game.
Padel matcher avgörs oftast över bäst av 3 set. Laget som först vinner sex game vinner setet förutsatt att det är med en marginal av två game över motståndarna.

Vid 6-6 spelas ett tiebreak. Laget som först vinner sju poäng vinner gamet och setet, under förutsättning att det är med en marginal av två poäng över motståndarna. Vid behov fortsätter tiebreak gamet till dess denna marginal är uppnådd.

Om ett 3:dje set spelas så spelar man vid 5-5 fram tills något av lagen har en marginal av två game över motståndarna. Om man kommer överens innan så kan man spela ett tiebreak istället.

Spelet
Under spelets gång så får bollen endast studsa 1 gång på banans yta. En spelare kan välja om att slå bollen på volley bollen eller låta den studsa. Om bollen studsar måste den göra så direkt på den 10m x10m spelar ytan utan att ha rört vid väggar eller stängsel. Efter studs på banans yta, så får bollen fortsätta att träffa väggar eller stängsel, innan den returneras över nätet. Mottagaren kan antingen slå bollen direkt tillbaka till motståndarnas område eller så kan de först slå bollen på sin egen vägg och innan den återsänds. Om bollen träffar stängslet innan retur så vinner motståndarna poäng.

Spelet fortsätter tills bollen studsar två gånger på banans yta eller en spelare bryter mot någon av reglerna.

Välkomna

Kuriosa

Padeltennis (eller endast padel) är en racketsport som framför allt utövas i Spanien och i Latinamerika.

Ursprunget till padeltennis är oklart, liknande spel förekom på engelska kryssningsfartyg på 1920-talet. Först 1974 utformades spelet enligt de principer och regler som gäller i dag, administrerade av Internationella padeltennisförbundet  (grundat 1991). Världsmästerskap i padeltennis arrangerades första gången 1992 och har sedan dess spelats vartannat år.

Spelet anknyter till andra tidigare etablerade former av ”minitennis” som Paddle tennis och Platform tennis, men har egna regler för spelet, poängräkning, utrustning och spelplanens utformning.  Padeltennis har spritts mycket snabbt framförallt i Spanien och i Latinamerika, med tusentalet banor och miljontals utövare i exempelvis Argentina.

Vallda Tennis

BOKA BANOR PÅ HEMSIDAN
Boka på www.valldagolf.se under fliken Tennis/Padel så länkas du till
bokningssidan  Länk till bokning

Vill du spela fritt hela säsongen kostar det 1.000:- och kan dras som
friskvårdsbidrag. Kontakta oss på info@valldatennis.se så fixar vi det.
TENNISLEKTIONER/KURSER
Vill du boka tennistränare för privat bruk eller företagstennis kontakta oss på info@valldatennis.se

Sommarkurser för barn & vuxna finns också på
www.valldatennis.se
Vallda Tennisklubb 0300-20000 info@valldatennis.se www.valldatennis.se