Tävlingsprogram Herrar Vallda GCC 2020

Med anledning av Covid-19 har Svenska Golfförbundet gått ut med rekommendationer om att samtliga tävlingar skall ställas in/skjutas upp tills vidare. Detta för att minska närkontakten mellan golfare samt undvika onödiga resor i samband med tävlingar.
Till våra medlemmar som är aktiva i herr- och damgolfen vill vi förtydliga att även detta är uppskjutet tillsvidare. Vi kommer följa de rekommendationer som ges och uppdatera er när vi har någon ny information att ge.

Välkomna till en ny spännande golfsäsong. Nedan följer en kort lista på de tävlingar som planeras för året. Detaljerad information finner du sedan under respektive rubrik i menyn till vänster.
Några tävlingar har utgått, nya initiativ tillkommit och vi hoppas att detta skall stimulera till roliga utmaningar på vår fina bana, kanske från en tee du vanligtvis inte spelar på!

Herrgolf, VSOP tisdagar 14/4-15/9
Två klasser, A (exakt Hcp -9,9/silver tee/slag), B (exakt Hcp 10,0+/gul tee/slaggolf) . Veckotävling samt en löpande Order-of-Merit för att kora Årets Golfare. ”Lucky Loser”-pris lottas ut varje vecka. Två Shotgun anordnas under säsongen, 26/5 och 19/9, som också är säsongsavslutning.
`
Ryders Cup 9/8
Två lag möts i ett rafflande matchspel i tre olika format, bästboll, greensome och singel.
Uttagning sker via OOM i Herrgolfen per 28/7, top 10 + 2st ”Captain’s Pick”

KM
Spelas 15-16/8

KM Kategori
Spelas redan den 23-24/5 och omfattar H40, H 50, H60+

Alternate Tee Challange, 2-manna scramble poängbogey,1/5-31/8
Tvåmannalag spelar minst en runda från svart, vit, gul och röd tee.
Obegränsat antal rundor, bästa resultat från respektive tee adderas till lagets slutresultat. (Ersätter Black Tee Challange)

KM Match
Vallda Cup Matchspel

Herrgolfen tisdagar

Tävlingen spelas mellan 14/4 och 15/9, VSOP, i två klasser.
A-klassen exakt Hcp max 9,9 spelar slagtävling från silver tee.
B-klassen exakt Hcp 10,0-max 36,0 spelar slaggolf från gul tee.
Inget spel från röd tee, oavsett ålder.

Under året kommer vi att arrangera två Shotgun, 26/5 och 19/9, bägge dagarna tillsammans med Damerna. Gemensam måltid efteråt, som (delvis) finansieras av startavgifter. 19/9 är det säsongsavslutning samt prisutdelning.

Fokus i år ligger på veckotävlingarna. Priser som tidigare år är presentkort hos Lyxell.
3 priser vid max 20 deltagare, vid fler deltagare utgår 4 priser.

Nyhet 1. En ”Order-of-Merit” löper under hela säsongen för att utse Årets Golfare i respektive klass, enligt följande poängsystem:
Placering/Poäng: 1/40P,  2/34P,  3/30P,  4/26P,  5/22P,  6/20P, 7/18P, 8/16P, 9/14P, 10/12P, 11/10P, 12/8P, 13/6P, 14/5P, 15/4P övriga deltagare 2 P.
Deltagarpoäng (2 poäng) ges till spelare som fullföljt tävlingen, placering utanför top 15 och lämnat in korrekt ifyllt och signerat scorekort. Avbruten eller ogiltig rond ger ingen deltagarpoäng.
Du får räkna dina tio bästa placeringar under säsongen som resultatet i OoM och du kan själv följa din ranking på min golf/Tävling.
Vi tillämpar en buffertzon på +/- 1.0 för den spelare som sänker eller höjer sig under säsongen, och därmed skall spela i en annan klass. En spelare i A tillåts därmed spela i A-klassen t.o.m. exakt Hcp 10.9, vid 11,0 flyttas han omedelbart till B-klassen. Spelaren kan inte ta med sig inspelade OoMpoäng, men dessa kvarstår som resultat i A-klassen.
Omvänt gäller en spelare som startar säsongen i B-klassen där han kan spela t.o.m. exakt hcp 9,0. Vid lägre Hcp flyttas han till A-klassen.

Nyhet 2. Vi lottar ut ett ”Lucky Loser” pris varje vecka i respektive klass, bland de som inte får pris i veckans tävling.

Nyhet 3. Anmälan OCH betalning sker via Min Golf/Tävling och du bokar din starttid samtidigt.
Startavgift 100:-

Nyhet 4. Finalspelet utgår, Shotgun 19/9 är öppen för alla.

Nyhet 5. Eclectic-tävlingen utgår.

Tävlingsledare: Shotgun och Ryders Cup: Börje Dalsmo
Tävlingsledare: A-klassen: Anders Rybrink
Tävlingsledare: B-klassen: Torleif Carlsson och Håkan Sterner

Vi hoppas att ovanstående förändringar skall stimulera till många spännande och roliga golfrundor under säsongen.
Väl mött//Håkan, Torleif, Anders och Börje

Att delta i herrgolfen

Tänk på tempot när du tävlar. Även om du själv inte tycker att det spelar någon roll hur lång tid en runda får ta så bör en 4-boll inte ta mer än 4 h 20 min. Försök hålla ett bra tempo i hela bollen och visa hänsyn till alla de andra som kommer efter er boll. Det finns regler på hur lång tid man har på sig när man kommit fram till bollen och tills man slagit bollen.  De flesta som spelar herrgolfen vill att vi följer dessa. Här är en sammanfattning av reglerna.

Speltempo

Hållrygg på framförvarande boll annars släpp igenom.

När det är fritt att slå så har den förste spelaren 50 sekunder på sig att slå ut. Efterkommande har 40 sekunder på sig. 

Leta efter boll 

Efter 30 sekunders letande är det obligatoriskt att släppa fram bakomvarande boll. Sedan kan man fortsätta att leta i 2 min och 30 sekunder till. Därefter är bollen förklarad borta oavsett om den hittas. Det går alltså inte att sätta en boll i spel efter 3 minuter, då är den provisoriska bollen i spel.

 

 

Protest

Protest mot redovisat resultat inom herrgolfen måste vara TL tillhanda senaste dagen före nästkommande tävling eller senast en vecka efter föregående tävling. Därefter kvarstår redovisat resultat.  M.a.o. finns priserna i restaurangen tidigast 1 vecka efter tävlingen.

Presentkort

Presentkortet  hämtas i kansliet så laddar du ditt betalkort hos Lyxells. Har du inget kort hos Lyxells så får du ett. Var noga med att komma ihåg ditt kortnummer.

Avbruten rond

Om man inte hunnit spela färdigt pga mörker eller åska så går det bra att spela resterande hål dagen efter. Markera bollen på den plats du tvingats bryta och fortsätt därifrån senast dagen efter.

Nya lokala regler 2020

Läs noga dessa regler som finns på anslagstavlan innan första Tee och på hemsidan under Banan.